Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Шасито ни се подобри драматично

Хамилтън: Шасито ни се подобри драматично

78
0

Много уверено и безапелационно Люис Хамилтън спечели полпозишъна за Гран при на Абу Даби на пистата Яс Марина Бей. Това е четвърта първа позиция за английския пилот на Макларън този сезон, който доизпипа баланса на своя МР4-24 в последната свободна сесия и заяви, че поведението на колата е най-доброто за годината.

– Обиколката, с която взех пола, не бе твърде агресивна. Вървях плавно, като постепенно бях все по-бърз и по-бърз. Системата KERS и двигателят бяха страхотни цял сезон, днешният ден не бе изключение. Шасито е елементът, който се подобри толкова много напоследък. Този уикенд пакетът вече е перфектен – категоричен бе Хамилтън.

На другия полюс бе представянето на съотборника му Хейки Ковалайнен. Финландецът е едва 13-и на грида при положение, че вървеше значително по-добре в предходните свободни тренировки. За резултата му не помогна и повреда на скоростната кутия, заради която не можа да направи последното си излизане във втория сегмент.

Блокирах на втора предавка и всичко приключи. Вчера вече имаше проблеми със скоростната кутия и съм особено разочарован, тъй като разполагам с автомобил за топ 10. От позитивната страна балансът на колата е добър от началото на уикенда и е страхотно да карам на тази фантастична писта – каза Хейки.