Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън шокиран от решението да има състезание в Австралия

Хамилтън шокиран от решението да има състезание в Австралия

3647
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че е шокиран от решението да има състезание в Австралия, въпреки коронавируса COVID-19. Той също така каза, че не е удовлетворен от това как шефовете на F1 и ФИА се справят със ситуацията за момента.

Вече няколко члена от екипа на Хаас и по един на Макларън и Уилямс бяха поставени под карантина заради вируса. Резултатите от тестовете се очакват в близките часове. Ако те са положителни, това може и да доведе до отмяна на състезанието.

„Наистина съм много изненадан, че сме тук в Австралия, каза Хамилтън. – Смятам, че е страхотно да имаме състезания, но за мен е шокиращо, че ние всички стоим в тази стая (за пресконференциите). Толкова много фенове вече са тук.

Видяхте, че президентът на САЩ Тръмп затвори границите на САЩ за Европа (важи за европейските държави, членки на Шенгенската зона). Виждате, че и шампионатът на NBA бе прекъснат. Но Формула 1 продължава. Видях тази сутрин Джеки Стюарт и други по-възрастни хора, за които според мен ситуацията е притеснителна.“

Запитан защо според него в такъв случай състезанието не е отменено, Хамилтън отговори, че парите са над всичко. Той се надява всички хора на Албърт парк да са взели нужните санитарни мерки, и че уикендът ще премине без фатални случаи.

Във връзка с решението да има състезание, Себастиан Фетел и Даниел Рикиардо заявиха, че те трябва да се доверят на ФИА и ФОМ и да вземат нужните предпазни мерки.