Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън шокиран от разликата между Мерцедес и Ферари

Хамилтън шокиран от разликата между Мерцедес и Ферари

3481
0
Валтери Ботас, Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън спечели шести пореден и общо осми полпозишън за Гран при на Австралия. Пилотът на Мерцедес бе пръв в квалификацията на пистата Албърт парк с аванс от над 0,2 сек пред съотборника си Валтери Ботас. С този успех той изравни и рекордите на Михаел Шумахер и Аертон Сена за най-много първи позиции на едно и също трасе. 7-кратният световен шампион има 8 пола на японската Сузука, а трикратният носител на короната – 8 на Имола.

„Треперя, толкова близка бе битката на пистата”, коментира Хамилтън след като слезе от автомобила си

Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

„Отборът нямаше представа по време на тестовете срещу какво се изправяме. Върнахме се във фабриката, знаейки, че имаме работа. Чувствах се добре, тъй като разполагахме с приличен автомобил, но бяхме наясно, че изоставаме. От тогава досега не сме променили кой знае колко колата, но я разбираме повече.”

„Вчера Ферари вървяха заедно с нас. Бяхме с много гориво, после с по-малко. След това изведнъж тази сутрин загубиха скорост – това не го очаквах. Беше истински шок. Пистата е трудна, прашна, може да се дължи на много неща. Благодарен съм за това къде сме ние, но знам, че Ферари ще натисне сериозно. Определено не очаквах такава разлика в представянето.”

Англичанинът каза също така, че втората му бърза обиколка в Q3 бе значително по-силна от първата, което не винаги се получава. Той поздрави и съотборника си, с когото се бореше в последния квалификационен сегмент.

„Валтери правеше невероятни обиколки и трябваше да постигна нещо наистина специално, за да го изпреваря”, каза Люис.

Шефът на Мерцедес Тото Волф каза, че е развълнуван от изхода на квалификацията в Австралия

„На тестовете ситуацията не изглеждаше така. Отборът свърши страхотна работа. Постижението наистина е невероятно, но трябва да останем здраво стъпили на земята”, добави Волф.