Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън щастлив и от второто място

Хамилтън щастлив и от второто място

45
0

Люис Хамилтън (Макларън) остана доволен и от второто място в Гран при на Европа, макар че имаше шанс и да спечели състезанието. Той поведе на старта от полпозишън, а след първия си питстоп излезе отново начело след завъртането на първата серия спирания в бокса. В средната част на надпреварата англичанинът имаше някои проблеми с баланса на колата си и така и не можа да избяга достатъчно на Барикело, за да е отново пред него след втория пит. На Люис му трябваха поне 6-7 секунди аванс, за да има шанс, докато той успя да вземе едва 4. Объркването в бокса пък е дошло от взето в последния момент решение да направи още една обиколка преди да влезе за смяна на гуми и дозареждане с гуми. Докато му съобщят обаче, той вече бе влязъл в питлейна, а както се видя, механиците не бяха напълно готови.

Втори пореден подиум – много съм щастлив. Дали съм разочарован? Да, мисля, че всички сме. Но това просто показва колко много искаме да побеждаваме. Всъщност никога не сме удовлетворени освен от победа – заяви Люис. – А когато ми се обадиха да направя още един тур, вече бях преминал бялата линия и беше твърде късно. Случилото се бе резултат единствено от това, че отборът опита всичко, за да превърне сигурно второ място във вероятна победа.

Хейки Ковалайнен пресече финала четвърти, след като на старта бе на първа редица. Спечелилият надпреварата Рубенс Барикело (Браун Гран при) го изпревари при първите питове, а след това и от Кими Райконен (Ферари) при вторите. 4-о му място обаче е най-доброто му класиране от началото на сезон 2009 г. Въпреки че отчете загубата на места, Хейки все пак изрази удовлетворение от темпото си през уикенда във Валенсия:

Като цяло съм по-доволен от представянето си тук спрямо Унгария. Затова искам да благодаря на тима – хубаво е като виждаме как напредват нещата. Все още нямаме темпото на най-бързите, но е свършена прекрасна работа – допълни финландецът.