Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън щастлив от поведението на МР4-25

Хамилтън щастлив от поведението на МР4-25

46
0

Люис Хамилтън (Макларън) ще се нареди на първа редица от стартовата решетка за Гран при на Белгия, след като спечели втора позиция на финала на днешната квалификация на пистата Спа-Франкоршамп. Само англичанинът успя да подобри времето си в края на сесията, когато се появиха капки дъжд.

– Изглеждаме бързи през целия уикенд, а поведението на колата е страхотно. Очевидно е, че двигателят Мерцедес-Бенц пасва най-много на тази писта, а и аеродинамичният пакет на болида ни работи добре тук. В първата си бърза обиколка в третата част на квалификацията бях първият пилот, озовал се в 14-и завой. По принцип асфалтът изсъхваше, но там все още бе малко мокро, така че не натиснах достатъчно и загубих време – може би половин секунда – призна Хамилтън.

Според него полпозишънът е бил възможна цел, но отворил прекалено широко Ла Сурс в последния си решителен тур.

– Имаше капки дъжд в първи завой и бе малко хлъзгаво, поради което загубих към три десети и половина там. Но успях да извлека добро поведение от гумите във втори и трети сектор, така че наваксах изпуснатото в началото. А и тук не е жизненоважно да си на първа позиция. Все още смятам, че и моето място е добре. Разстоянието от Червената вода до върха на хълма е доста дълго и не е никак лесно да се защитаваш от преследвачи, дори да си пръв. Надявам се на добър старт утре, както и на това да се възползваме от факта, че автомобилът ни е конкурентоспособен – заяви още Люис.