Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще е вдъхновение за Мерцедес, убеден е Екълстоун

Хамилтън ще е вдъхновение за Мерцедес, убеден е Екълстоун

39
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън ще е вдъхновение за екипа на Мерцедес през следващата година, твърди управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун. Световният шампион за 2008 г. подписа тригодишен договор с тима от Бракли, където отива на мястото на Михаел Шумахер.

Въпросът какви са причините, накарали Хамилтън да предпочете Мерцедес пред Макларън след 14 години в Уокинг, обаче все още се задава. Самият пилот обясни, че трудно е взел решението, но приема новия тим като лично предизвикателство.

Самият екип не е особено успешен след връщането си в F1. За близо три сезона Мерцедес имат една победа (в Китай тази година) и един полпозишън (в Монако, пак през настоящия шампионат). При това положение Екълстоун мисли, че Хамилтън ще задвижи нещата.

Според мен това развитие е добро за Мерцедес. Трябва им точно някой като Люис, ако искат да си оправят нещата. Той ще вдъхнови хората, желаещи да отидат да работят там. Никой не иска да ходи в отбор, изглеждащ недобре. Сега обаче може да размислят. Според мен името на Люис е показател за справяне – обясни Бърни.