Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Ще ми трябва чудо – но чудеса се случват!

Хамилтън: Ще ми трябва чудо – но чудеса се случват!

71
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън остана с математически шанс да се бори за титлата във Формула 1 през 2010 г. Пилотът на Макларън финишира четвърти в Гран при на Бразилия, но реално ще му трябва чудо в последния кръг за сезона в Абу Даби, за да успее. Англичанинът изостава с 24 точки от лидера в първенството Фернандо Алонсо (Ферари) и сам призна, че битката ще е невероятно сложна.

– Натисках толкова, колкото можех във всеки един тур днес, но състезанието бе трудно за мен. Всъщност се чувствам късметлия, че финиширах четвърти. Колата просто не вървеше като в тренировките. Борех се дори да изпреваря изостаналите с обиколка автомобили на правата – Фернандо ме задмина старта и чувствах все едно F-duct-ът ми не работи като хората – доста разочаровано обясни Хамилтън.

Световният шампион за 2008 г. осъзнава чудесно, че дефицит от цели 24 пункта го поставя в крайно неизгодна позиция, но пък няма повече какво да губи.

– В Абу Саби ще дам всичко от себе си, за да спечеля нужната ми победа, надявайки се съперниците да имат проблеми. Както винаги няма да се откажем и ще продължим да се борим. Виждали сме многократно как почти всичко може да се случи в последния старт за сезона. Ще ми трябва чудо – но чудеса се случват! – оптимистично коментира той.