Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще отбележи своята Гран при №100 в Германия

Хамилтън ще отбележи своята Гран при №100 в Германия

47
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън ще празнува своята Гран при №100 следващия уикенд, когато ще се проведе десетият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. В Германия на пистата Хокенхайм пилотът ще отбележи случая заедно с тима си Макларън – той е карал единствено за екипа от Уокинг през цялата си кариера досега. От дебюта си през 2007 г. до момента Хамилтън има 18 победи и стана шампион през 2008 г.

Бързо преодолях разочарованието от Силвърстоун като бягах с олимпийския огън в деня след състезанието и след това цялото ми внимание се съсредоточи върху Хокенхайм. Невероятно е, но следващия уикенд е стотната ми надпревара. Това е изумително, защото все още помня първата като че ли беше вчера – Формула 1, предполагам, има такъв ефект! – коментира Хамилтън. – Винаги съм съжалявал, че кариерата ми в F1 започна твърде късно и не съм карал на класическия Хокенхайм – конфигурацията, при която трасето се губи сред горите и има само няколко високоскоростни завоя. И сегашната писта обаче ми допада много. Това място е създадено за състезания. Кривата в края на обратната права е класическа позиция за изпреварване. Цялото трасе като че ли подканя да задминаваш. Освен това отиваме на Хокенхайм за първи път от въвеждането на системата DRS, така че това вероятно ще направи надпреварата още по-вълнуваща.

Гран при на Германия и Унгария (които са в два последователни уикенда в тазгодишния календар на Формула 1) ще са особено важни за Макларън преди лятната пауза, смята съотборникът на Хамилтън Дженсън Бътън.

Важно ще е да извлечем максимума от възможностите в тези два старта. Винаги съм харесвал Хокенхайм. През 2004 г. завърших четвърти, въпреки че стартирах от 13-а позиция заради наказание за смяна на двигател в тренировките. На тази писта можеш да атакуваш. Чудесна е за състезания и последната й конфигурация е добра и за зрителите – обясни Бътън. – По отношение на представянето ми е трудно да кажа къде сме спрямо останалите екипи. Валенсия и Силвърстоун бяха определено трудни състезания за нас, но според мен не бяха съвсем репрезентативни за темпото ни. Тази година ти е необходим напълно чист уикенд (без проблеми), за да оползотвориш на максимум потенциала на колата си. На това се надявам за Германия другия уикенд – допълни той.