Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще се постарае да уреди бъдещето си рано през сезона

Хамилтън ще се постарае да уреди бъдещето си рано през сезона

57
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

2012 г. е последният сезон от договора на Люис Хамилтън с Макларън – тимът, с който е свързан още от 13-годишен – и вниманието полека лека се насочва към въпроса каква ще е следващата стъпка на световния шампион във Формула 1 за 2008 г.

Очакванията са за догодина да се освободят места в Ред Бул, Ферари, Мерцедес и англичанинът евентуално би могъл да избира. Дали това ще се случи обаче, зависи в голяма степен от представянето през предстоящия сезон, колата за който (МР4-27) бе представена вчера в Уокинг.

В момента фокусът е върху подготовката за идващия сезон – заяви Хамилтън в отговор на въпрос на Прес Асоусиейшън относно бъдещите му планове. – Вероятно след първите няколко старта ще се занимавам с това, за да го изчистя. След това ще можем да се съсредоточим върху остатъка от годината, без да се тревожим повече, без да има неясноти и медиите да не питат непрекъснато. Тоест ще се опитам да постигна яснота на някакъв етап, при това по-скоро по-рано през годината, отколкото по-късно.

Хамилтън бе категоричен също така, че желанието му е да побеждава във всяка надпревара и мисли, че може да го стори.

Според мен притежавам способностите да го направя. Ако колата е такава, каквато се надявам, няма да има причина да не се случи. Единственото нещо, което може да попречи, е собственото ти съзнание, личната несигурност. Най-важно е всичко това да се сложи настрани, да се преодолее, а аз смятам, че съм го постигнал. Чувствам се добре. Усещането ми е, че съм по-силен, отколкото бях преди няколко месеца – допълни пилотът.