Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън ще се състезава в Абу Даби

Люис Хамилтън ще се състезава в Абу Даби

3560
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: ФИА/F1

Люис Хамилтън ще се състезава в Абу Даби, след като е дал негативен резултат на тестовете за COVID-19. На англичанина е направено изследване вчера в края на карантината му в Бахрейн. Днес следобед е пътувал за Абу Даби.

„Люис даде негативен за COVID-19 тест в сряда преди края на изолацията му в Бахрейн. Това му даде възможност да пътува за Абу Даби в четвъртък следобед, където даде негативен тест при пристигането си“, се казва в изявлението на отбора.

„Така Люис изпълни изискваните от ФИА протоколи за достъп до падока утре и ще има възможност да вземе участие в състезателния уикенд.“

„Джордж Ръсел ще се върне в Уилямс Рейсинг за последния кръг от сезон 2020.“

Хамилтън даде положителен за COVID-19 тест в деня след Гран при на Бахрейн. Ръсел го замести за втората надпревара на Сахир и предизвика фурор с представянето си. Днес младежът пристигна на пистата Яс Марина в Абу Даби с фланелка на Мерцедес.

„Не бях сигурен коя тениска да облека днес, така че сложих последната, която носих. Максимум атака този уикенд, каквото и да стане. Да приключим тази луда година както трябва“, написа Джордж в социалните мрежи.