Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Ще сторя всичко по силите си, за да спечеля

Хамилтън: Ще сторя всичко по силите си, за да спечеля

25
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че ще стори всичко по силите си, за да спечели Гран при на Великобритания този уикенд.

Пилотът на Мерцедес записа серия от четири поредни победи в началото на сезона (след като отпадна от първото състезание), която бе прекъсната от съотборника му Нико Розберг в Монако. След това имаше още една незавършена надпревара – в Канада и стана втори в Австрия.

Очакванията към него преди домашния му старт обаче са огромни. Доминацията на Мерцедес е толкова голяма този сезон, че досега едно-единствено състезание бе спечелено от пилот на друг тим – Даниел Рикиардо с Ред Бул в Канада, при наличието на проблеми в болидите на тима от Бракли. Или както поетично се изрази британски журналист – Англия отпадна от световното първенство по футбол, Анди Мъри отпадна от тенис турнира Уимбълдън (победен от Григор Димитров) и надеждите на нацията са съсредоточени върху старта от Формула 1!

Не съм изненадан колко сериозна е битката. Знам колко е трудна от самото начало на сезона. Нико спечели първото състезание. След това аз имах преднина в няколко старта, след това Нико взе превес в последните два. Всяка една надпревара е важна и трябва да си напред, да се класираш добре. Но това е Гран при на Великобритания и ще сторя всичко по силите си, за да спечеля. Да победиш в домашната си надпревара е едно от най-невероятните изживявания, които могат да се случат на един спортист и пилот. Към тази цел ще се стремя през уикенда – заяви Хамилтън.

През близо двете седмици след Гран при на Австрия въпросът дали Хамилтън не се поддава на напрежението в борбата за шампионат бе сериозно обсъждан. Председателят на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда бе категоричен, че няма такова нещо и английският пилот ще води битка до последно.

На въпрос колко уверен се чувства понастоящем, самият Хамилтън отговори:

Никога не знаеш как ще се развие уикендът. Не си наясно колко са се развили и подобрили останалите. Но се надявам, разбира се, че ние, като водещия в момента тим, ще направим силен уикенд. Ще направя всичко възможно, за да донеса радост на феновете.