Начало Лайфстайл Хамилтън си купи самолет за 20 млн. британски лири

Хамилтън си купи самолет за 20 млн. британски лири

54
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън си купи самолет за 20 милиона британски лири, пише британският Дейли Мейл. Пилотът на Мерцедес във Формула 1 се сдобил с червен Bombardier CL-600, чиято цел според публикацията е да улесни връзката на състезателя и певицата Никол Шерцингер. Двамата често се озовават в различни краища на планетата заради многобройните си ангажименти. Хамилтън освен това живее в Монте Карло, а приятелката му – в Лос Анжелис, но почти непрекъснато пътуват.

Двойката се раздели за известно време през 2011 г. заради напрежението да поддържа отношения от голямо разстояние. След като се събраха, Хамилтън и Никол се стараят да изкарват колкото се може повече време заедно. Затова и 28-годишният пилот решил да улесни още повече и себе си и, и гаджето си, твърдят неназовани техни приятели.

В самолета има легло, няколко плазми и бар. Официалната регистрация е с инициали G-LCDH – Lewis Carl Davidson Hamilton. Изданието твърди, че самолетът е бил доставен на пилота през януари на летището на Айл ъф Мен, където таксите са по-ниски. Първият полет пък бил до Щутгарт, където Люис за първи път се появи като пилот на Мерцедес.

Шерцингер похарчила 750 000 паунда за чартърни полети миналата година, за да се вижда с Хамилтън. Двамата бяха заедно по новогодишните празници и отпразнуваха рождения ден на пилота.

Цената за един час полет на новия самолет на Люис пък е около 10 000 лири. Според  Дейли Мейл състезателят ще го използва, за да отиде на първите предсезонни тестове от Формула 1, стартиращи след ден на пистата Херес в Испания. Там утре Мерцедес ще покажат новия си автомобил за сезон 2013 г.