Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: В момента, когато ме извикаха за сликове, виждах, че още вали

Хамилтън: В момента, когато ме извикаха за сликове, виждах, че още вали

3728
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън водеше уверено в Гран при на Германия от старта на състезанието, но от един момент нататък състезанието му напълно се обърка. Той самият допусна грешки, отборът му обърка моменти за смяна на гуми, накрая счупи предното си крило и получи наказание за неправилно влизане в питлейна.

„Повратната точка бе, когато сложиха сликове, а пистата бе още мокра. Други влизаха за гуми за суха писта, аз останах на трасето, тъй като не бе изсъхнало”, обясни Хамилтън.

„Продължих докъдето можах с интермедиите. А в момента, когато ме извикаха, виждах, че още вали. Обикновено в тима имат повече информация. Можеше да ни струва скъпо, ако бях поискал интермедии и се окажеше грешното решение. Мисля, че сложихме сликовете горе-долу в момента, когато [Шарл] Льоклер излетя. Тогава започна да вали повече. Моментът не бе точен.”

Относно удара, при който счупи предното си крило, англичанинът заяви, че подобни неща се случват

„И аз съм човек. Няма какво толкова да обясня за това. Беше грешка, случва се.”

Хамилтън бе разследван и за твърде бавно каране зад кола за сигурност. Стюардите установиха, че британецът е следвал правилата и не последваха по-нататъшни действия.

Отговарящият за операциите на пистата Андрю Шовлин обясни, че моментът за смяна гумите на Хамилтън със софт бил напълно погрешен

„Той спря точно, когато условията се влошаваха и в следващата обиколка се изпързаля на същото място, на което излетя Шарл. Бяхме се подготвили за пристигането на Валтери [Ботас], така че когато трябваше да сменим носа на Люис, просто никой не бе на място и загубихме много време. Въпреки всичко вървяхме втори и трети до следващия сейфти кар, но се оказахме твърде предпазливи за смяната със сухи гуми. На всичкото отгоре Люис имаше наказание. Трябваше да влезе да го изтърпи по-рано, защото загубихме куп места, след като всички се събраха”, каза Шовлин.