Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън смята Барселона за ориентир

Хамилтън смята Барселона за ориентир

40
0

След трудния старт на сезона Люис Хамилтън определено не се радва на голям актив от точки. Шампионът за миналата година изостава на 22 точки от сънародникът си Дженсън Бътън, който води в класирането при пилотите. Все пак след подобренията използвани в Китай и Бахрейн, и особено след постигнатото четвърто място на Сахир, болидите на Макларън се смятат за едни от най-прогресиращите в хода на сегашния сезон.

Сега състезанието в Барселона се очертава като решаващо, защото докато от английския екип заложиха на философията на малките крачки, то конкурентите от Ферари и BMW Sauber ще демонстрират на пистата в близост до столицата на Каталуния значително обновените си болиди. Това състезание ще бъде и ясен ориентир за всички, до къде е стигнала конкуренцията. Със сигурност и самият Хамилтън е наясно с това.

“Четвъртото място в Бахрейн бе резултат на нашата философия, но пред нас има още много за наваксване”, призна Хамилтън. “Ние идваме от дъното, но все пак успяхме леко да изплуваме. И ние имаме няколко нови решения в колата, но те не могат да се определят като радикални.”

Със сигурност бързите завой на трасето в близост до Барселона ще са проблем за екипа заради липсата на достатъчно аеродинамично притискане, което е основният проблем на отбора.

“Преди началото на зимните тестове нямахме притеснения, но в последствие се оказа, че ни липсват 2,5-3,0 сек спрямо най-бързите. Това бе истински шок за нас! От тогава започнахме да работим на високи обороти и дори стъпката между първия и втория тест тук бе феноменална.”

Коментарите на острова относно лъжата в Австралия още не са стихнали и затова Хамилтън допълни:

“Това, което ме впечатлява най-вече е, че отборът не се се поддаде на напрежението и продължи да работи целенасочено. Продължаваме да натискаме и да се опитваме да свършим работата си по-добре. Максимално сме концентрирани върху своите цели. А те разбира се са да се върнем на върха, където ни е мястото.”