Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън смята, че Ферари има предимство на правите

Хамилтън смята, че Ферари има предимство на правите

2656
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън смята, че пилотите на Ферари са имали значително предимство на правите в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Затова Льоклер и Фетел са заели първите 2 места в решетката. Самият Хамилтън остана 3-и, като пасивът му спрямо Шарл беше 0.324 сек.

„Видяхме днес невероятно темпо от Ферари, каза шампионът. – Колата им имаше сериозна скорост на правите, където ние загубихме много време. По някакъв начин те успяха да извадят много повече скорост на правите участъци.

В сектор 1 губехме 2-3 десети, което е много. Иначе колата се усещаше добре. Мисля, че през годините тази писта не пасва на автомобила ни по някаква причина. Но днес все пак се класирахме на чудесно място.“

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф също отбеляза липсата на достатъчно скорост на правите. Според него в тима трябва да разберат на какво се дължи това.

„В дългите серии от обиколки се справяме добре, каза австриецът. – Но не ни достига темпо на правите. Трябва да анализираме дали това се дължи на голямо съпротивление на колата ни или на недостиг на мощност. Може би е комбинация от двете.“