Начало Formula 1 News Хамилтън смята, че изоставането на Хонда е не повече от 10 конски...

Хамилтън смята, че изоставането на Хонда е не повече от 10 конски сили

3076
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън смята, че изоставането на двигателите на Хонда спрямо водещите производители е не повече от 10 конски сили като цяло. В първия кръг от новия сезон в Австралия Макс Верстапен завърши 3-и и донесе първи подиум на японската компания от завръщането й в спорта. За да стигне до него, холандецът изпревари Себастиан Фетел с Ферари на 2-ата права.

„Без съмнение в Ред Бул имат много по-добър двигател тази година, каза Люис, който изостана от пилотите на Ферари във втората тренировка в Бахрейн с 0.6 сек. – Мисля, че представянето на моторите им е много близко до топнивото.

Смятам, че мощността им е с не повече от 10 конски сили по-малка от тази на водещите коли. Ако видите данните от GPS-a, те показват, че на правите в Ред Бул са бързи колкото нас. Надявам се и надеждността им да е добра, за да могат да са в битката.“

Според Хамилтън в тима са имали труден старт на тестовете в Барселона. Но в Австралия тимът е намерил настройки, с които колата работи много по-добре. Според него обаче колата далеч не е перфектна и има много какво да се работи по нея. Изглежда днес в тренировките той и Ботас не намериха най-добрите настройки.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.