Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън смята, че най-важното нещо за него този уикенд е да запази...

Хамилтън смята, че най-важното нещо за него този уикенд е да запази спокойствие

62
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън смята, че най-важното нещо за него този уикенд в Австрия е да запази спокойствие и да остане съсредоточен.

Английският пилот на Мерцедес се опитва да си върне формата, след като завърши втори в Монте Карло и отпадна в Канада. Преди това той имаше четири поредни победи.

На въпрос кое е най-голямото предизвикателство, най-важното нещо за събота, Хамилтън отговори:

Да запазя спокойствие и да правя обиколките, на които знам, че съм способен. Преследването (на съперника) определено изважда на показ по-добрата страна. Когато си начело, се чувстваш уязвим, открит и всяка грешка позволява да те настигнат. Затова се надявам да продължа да оказвам натиск. Чувството днес на пистата бе добро, като се има предвид, че никога не съм карал тук. В първата сесия се чувствах сравнително комфортно. Повечето турове помогнаха да сваля времето, да намеря различни траектории.

Съотборникът му Нико Розберг остана втори в следобедната сесия, след като сутринта бе най-бърз. Той звучеше доста раздразнен по радиото в даден етап от тренировката, но отрече да е имало някакво напрежение.

Просто работехме и се опитвахме да оптимизираме всичко за утре. Имаше няколко неща, които не бяха идеални. Стараехме се да оправим ситуацията. Тази вечер трябва да се потрудя сериозно, да премина през цялата информация и да подобря времето си в обиколка. Грейнингът бе сериозен проблем. Задните гуми се изпокъсаха. С твърдите вървяхме добре, но със суперсофт мисля, че всички имаха грижи. (Позицията на грида) винаги е важна, тъй като битката помежду ни (с Хамилтън) е много близка. Надявам се все още да сме пред всички. Днес изглеждаше, че е така, така че вероятно борбата за полпозишъна ще е между нас. Първата позиция остава важна, тъй като да си пръв в първия завой е огромно предимство – допълни Нико.