Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън спори с адвокат на Ферари в Париж

Хамилтън спори с адвокат на Ферари в Париж

39
0

Люис Хамилтън прекара целия понеделник в Париж покрай обжалването на 25-секундното му наказание, наложено в Белгия. Пилотът бе подложен на разпит от ФИА и адвокатите на Ферари.

Лидерът в класирането, чиято победа в Белгия бе отнета от стюардите, даде да се разбере, че не се притеснява да се яви в заседателната зала и да отстоява позицията си.

„Казах, каквото мисля, след като ми запушваха устата, но по никакъв начин това не означава, че съм идиот” – обясни 23-годишният състезател, преди да отлети за Сингапур. „Имах правото да изкажа мнението си” – добавя Хамилтън, обяснявайки за начин си на отговаряне на адвоката на Ферари, Найджъл Тоци.

На един от въпросите на Тоци Люис е отговорил: „Вие пилот ли сте? Не.”

„Аз съм пилот, откакто станах на осем и знам почти всяка една маневра, описана в правилника. Затова и съм добър в работата си.”

„Говорим за талантлив пилот, който е поставен под напрежение и трябва да вземе решение, което никой не може да разбере, освен ако не е във Формула 1” – добавя британецът.

И когато Тоци е казал на Хамилтън, че не трябва да придава толкова личен характер на аргумента на Ферари, пилотът на Макларън е отговорил: „Позволете ми да не се съглася.”