Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън сравнително доволен, Бътън с проблеми с гумите

Хамилтън сравнително доволен, Бътън с проблеми с гумите

70
0

Пети и девети завършиха деня на пистата Каталуния състезателите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, след като доминираха в първата петъчна сесия за Гран при на Испания.

– Днес беше доста ветровито, като в това се кореняха проблемите ни – особено в края на тренировките, когато сложихме меките гуми – разясни Хамилтън. – На всичкото отгоре точно тогава попаднах в трафик. Новите части обаче определено са стъпка напред. Не сме наясно обаче колко голяма е тя спрямо съперниците ни. Като цяло поведението на болида не е твърде лошо. Надявам се и да успеем да направим още някои промени по реглажите преди утрешните сесии.

Бътън директно си призна, че му предстои сериозна работа. Сутринта той загуби ценно време, след като удари нещо на излизане от питлейна и счупи дефлектор.

– Следобед направихме някои неща, за които си мислехме, че са правилната посока по отношение на настройките, но не съм убеден, че бе точно така. Има какво да се върши и при гумите – при тях нещата опират както до реглажи, така и до това да открия оптималната им работна температура. Болидът не се държеше съвсем според очакванията – сподели Дженсън.

Според него ситуацията не се дължи на вероятността някой от новите елементи да не работи, а по-скоро на невъзможността да управлява достатъчно добре гумите си.