Начало Лайфстайл Хамилтън стана пилот на самолет за ден

Хамилтън стана пилот на самолет за ден

178
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън имаше невероятно изживяване дни преди домашната си Гран при на Великобритания.

Пилотът на Мерцедес се присъедини за ден към RAF Red Arrows – аеробатичния тим на кралските военновъздушни сили – и участва в една от тренировките им.

Заедно с Люис на тези изпитания присъстваха още инженери и механици от фабриките в Бракли и Бриксуърт. В 30-минутен полет пък освен него участва и Дейвид Култард. Двамата преминаха предварителна подготовка, медицински прегледи и всичко необходимо преди да се озоват в самолетите.

Беше просто изумителен ден и изживяването бе великолепно. Да видиш от първа ръка колко добри са тези пилоти, както и колко подобна е работата им на тази на отборите от Формула 1, бе страхотно – коментира Хамилтън. – Всичко по време на полета е страшно натоварено като изживяване, след което се възхищавам на тези момчета и техните умения. Те всъщност ми разрешиха да управлявам при първия полет. Пилотът ми отстъпи контрола. Изненадващо е колко чувствителни е системата и колко е трудно да пазиш формацията. Свикнали сме с големите странични натоварвания в болидите от Формула 1, но да изпиташ негативно вертикално G е нещо съвсем различно. Огромно благодаря на всички от RAF Скамптън за това невероятно приключение и за това, че ни позволиха да надникнем зад кулисите.

Един от летците – Майк Линг – отбеляза, че е било много интересно да чуят гледната точка на Хамилтън и Култард за полет с близо 1000 км/ч в сравнение с управлението на болид от Формула 1:

Те бяха изненадани колко чувствителни са управляващите системи, както и впечатлени от уменията, изисквани, за да летиш в толкова близка формация. През деня обаче на всички ни направи впечатление колко подобна е екипната работа в Гран при и кралските военновъздушни сили. Състезателят в автомобила е върхът на айсберга, ако се замислиш колко специалисти има в гаража и фабриката на Мерцедес. Само 9 пилоти участват в нашите показни, но има още стотина инженери и поддържащ персонал, благодарение на които се постига такъв висок стандарт на изпълнение.