Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън станал по-добър съотборник през трудните сезони на Мерцедес

Хамилтън станал по-добър съотборник през трудните сезони на Мерцедес

2595
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън спечели първа победа във Формула 1 след две години и половина без успех в Гран при, при това в родината си Великобритания. След взе още една в Белгия. В интервю за Esquire той сподели, че периодът на трудности в отбора на Мерцедес го е научил да е по-добър съотборник. Седемкратният световен шампион разказа върху какво се е съсредоточил през сезоните, когато тимът от Бракли имаше проблеми с болидите си.

„Да запазиш разсъдъка си, да се опитваш да намираш нови начини за справяне. В крайна сметка всичко опира до постоянство и отдаденост. Упорита работа. Това винаги в крайна сметка се отплаща. Мисля, че в живота съм научил колко болка можеш да понесеш, продължавайки да работиш. Колко може да страдаш и да продължаваш да вървиш напред, разбирате ли?“, сподели Хамилтън.

„Въпросът не е как си паднал, а как ставаш. Как продължаваш да се трудиш всеки ден. Как се свързваш с хората, с които работиш. Аз може би се научих да съм по-добър съотборник през този период, защото имах повече време да се съсредоточа върху комуникацията“, каза още Хамилтън

През настоящия сезон 2015 в F1 Мерцедес като че ли най-после намери правилния път. (Повече за това какво промениха осемкратните световни шампиони, за да се върнат в челото на колоната, може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (276).) В отбора са на мнение, че Хамилтън е извлякъл повече ползи от развитието на F1 W15, защото по-рано е имал повече трудности с болида.

„В началото за Люис бе може би по-трудно да се справи с колата. Едно от нещата, които променихме, бе да намерим в първата тренировка настойки, които да са добра основа, върху която да надграждаме представянето си и след това да ги доизпипаме. Това страшно много помага по време на състезателните уикенди“, обясни оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин, цитиран от Моторспорт.

„В началото на годината правехме сравнително малки промени и изведнъж целият баланс на колата се променяше. И да, тогава за Люис бе по-трудно да намери правилните реглажи от Джордж [Ръсел].“

„Работиха заедно през цялото време. Помагаха си с различни експерименти. Прогресът се постига заедно, като отбор. Така работи един екип с двама състезатели. Те винаги помагат, независимо дали колата е бърза или не“, добави Шовлин.

Миналата година Хамилтън пък изкара част от ваканцията си в Африка и сега реши да отиде пак, но в друга част на континента. Маршрутът му започна в Мароко, след това бе в Сенегал.

„За втора година имам късмета да пътувам из Африка. При първото си посещение бях изумен от красотата на този свят. Точно като преди се чувствам все по-добре и в мир с всеки изминал ден“, написа Хамилтън в Инстаграм.