Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Сузука ще пасне на атакуващия ми стил; Бътън убеден в силата...

Хамилтън: Сузука ще пасне на атакуващия ми стил; Бътън убеден в силата на МР4-26

43
0
Дженсън Бътън

Люис Хамилтън смята, че пистата Сузука ще пасне на атакуващия му стил на каране. Трасето ще е домакин на 15-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. и англичанинът със сигурност ще гони добър резултат, особено след като и в последното състезание в Сингапур се забърка в скандал.

Тази писта изисква стил като моя, за да постигнеш добро време за обиколка – продължи пилотът на Макларън. – Няма място за пропуски. Но точно в такива моменти идва най-голямата тръпка от това да караш болид от F1: когато си на лимита и знаеш перфектно, че не можеш да си позволиш и минимална грешка. В този смисъл Сузука прилича много на Монако и може би заради това я харесвам толкова много – уникална е. Обичам и Япония, надпреварата там е един от най-хубавите моменти за мен в календара. Тази година, разбира се, всички мислим за последствията от природните бедствия, които опустошиха страната в началото на годината. Надявам се това събитие да покаже на света как Япония си стъпва на краката след ужасните събития от март – допълни Люис.

Състезателят смята също така, че МР4-26 има сили да се бори с Ред Бул следващата седмица, въпреки че е съвършено наясно колко бързи са съперниците.

Съотборникът му Дженсън Бътън пък направо смята Япония за втора родина. Той дори нае апартамент в Токио за около месец, за да остане в тази часова зона и да не лети обратно до Европа.

Гордея се, че Формула 1 ще върне Япония на световната спортна сцена в момент, когато страната все още се възражда. Но събития като това помагат невероятно много надеждата да не загива, обществото отново да заживее нормално, след като бе разкъсано от земетресения и цунами – емоционално заяви световният шампион за 2009 г.

Бътън взе два подиума в последните надпревари в Италия и Сингапур, което му вдъхва увереност и за този кръг от шампионата.

На хартия пистата вероятно пасва повече на Ред Бул, особено високоскоростните секции в първия сектор. Определено не смятам обаче, че нашият автомобил може да бъде подценяван. На Спа демонстрирахме колко ефективен е болидът ни точно на такива места. Освен това подобрихме максималната си скорост и имаме по-ефективно задно крило за квалификациите, така че чувството преди уикенда е положително – каза Дженсън.