Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Темпото ни изглежда е подобно на това в Барселона

Хамилтън: Темпото ни изглежда е подобно на това в Барселона

1354
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Тимът на Мерцедес изкара безпроблемни петъчни свободни тренировки преди Гран при на Австралия. Люис Хамилтън бе най-бърз и в двете сесии. Валтери Ботас бе пети сутринта и втори следобед. Отборът работи по настройките и баланса на болидите си.

„Чудесно е да сме пак на писта. Времето е фантастично, по трибуните имаше доста хора. Чувствам се чудесно, след като карах колата си днес, защото това обичам да правя. Темпото ни изглежда е подобно на това, което имахме в Барселона и това положително, тъй като сме на различна писта. Изпълнихме програмата си, нямахме грижи на трасето. Има много неща, които можем да подобрим, но бе не лош старт. Сега трябва наистина да проучим и анализираме всичко. Но фактът, че се движехме по такъв начин и опазихме автомобилите си, говори много”, обясни англичанинът.

Ботас също заяви, че се радва отново да върши работата си, както и че се е забавлявал на пистата

„Чувството в болида бе по-добро, отколкото в тестовете. Нямаме много нови компоненти по колата, но оптимизирахме наличния пакет. Изкарахме добър ден, но времената в петък не са важни. Имаме представа какво подобрение бихме могли да постигнем за квалификацията. Нямаме никаква идея обаче какъв напредък са в състояние да отбележат съперниците”, отбеляза финландецът.


Техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън заяви, че екипът е имал продуктивен петък и е постигнал добър баланс и с двата типа гуми, с които Хамилтън и Ботас караха.

„Имахме и някои нови неща, които изглеждат наред. Твърде рано е, за да разполагаме с реална представа къде сме като темпо, но болидите се държат прилично. Износването на гумите е на добро ниво, което е чудесен знак”, допълни Алисън.