Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Това бе едно от най-тежките състезания в кариерата ми

Хамилтън: Това бе едно от най-тежките състезания в кариерата ми

2594
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес
Люис Хамилтън спечели състезанието за Гран при на Бахрейн след епична битка до последната обиколка с Макс Верстапен. Стратегията на британеца бе невероятна и по този начин той успя да надвие по-бързия пилот на Ред Бул.

„Състезанието бе много трудно за мен. Ранното ни спиране бе много рисково, но трябваше да покрием Макс. Ред Бул бяха много бързи през целия уикенд и бяха фаворитите за победата. Трябваше да намерим перфектния баланс, който да ни позволява да пазим гумите. В последните обиколки Макс ме притискаше много здраво, но успях да удържа атаките му. Много съм благодарен на всички от фабриката. Те се трудиха изключително много, за да постигнем този успех“, сподели Хамилтън.

Световният шампион добави, че очаква тимът от Милтън Кийс да бъде реална заплаха за титлата, съдейки по показаната скорост до момента.

„Обичам предизвикателствата. Това е наистина добро начало за нас, имайки предвид изоставането ни с повече от половин секунда в тестовете“, завърши Хамилтън.


Неговият съотборник Валтери Ботас заяви, че е разочарован от третото място. Финландецът не застраши лидерите в нито един момент и в началото на надпреварата водеше битка с Норис и Льоклер.

„Определено съм разочарован. Като отбор спечелихме доста точки, но стратегията ми бе твърде дефанзивна. Загубих много време в бокса.  Темпото ми бе много добро и се надявах да запиша по-силен резултат“, каза Ботас.