Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Това бе страхотна победа

Хамилтън: Това бе страхотна победа

31
0

Люис Хамилтън бе изключително горд от победата си в Гран при на Белгия, като я нарече „страхотна”. Британецът имаше уникални три последни обиколки на надпреварата, в които се пребори с конкурента си, Кими Райконен, както и със завалялия дъжд.

Пилотът на Макларън най-вероятно щеше да завърши на второ място, докато нe заваля дъжд и той започна да върти видимо по-бързи обиколки от конкурента си.

След като няколко пъти се докоснаха, Хамилтън успя да излезе пред Райконен, който пък загуби контрол над болида си в последния тур и се блъсна в стената за сигурност.

„Това бе събитие и половина” – казва Хамилтън – първият пилот, спечелиl пет състезания през този сезон. „Можех да виждам Кими пред себе си, но след втория стоп той бе много пред мен, не знаех, че е натрупал такава преднина. Аз обаче започнах да натискам здраво и успявах да му взимам по десета на обиколка.”

„Молех се за дъжд, исках той да дойде, знаех как да се справя в такива условия и тогава небето се отвори. Видях Кими да се бави, да спира доста по-рано в завой 8, отколкото преди. Вече знаех, че битката е започнала.”

„Не знам дали видяхте, когато не взех добре 12-тия завой и изглеждаше, че Розберг се е завъртял. Той обаче се върна на пистата и аз почти се ударих в него. Минах през тревата, Кими се завъртя на изхода, но се върна. Тогава почти се ударих в него. Беше наистина трудно.”

Хамилтън първо изпревари Райконен на шикана „Автобусна спирка”, след като двамата се докоснаха. Британецът след това остави конкурента си да го задмине, но в следващия завой си върна позицията.”

Хамилтън казва, че Райконен не е бил честен в битката.

„Той ме избута настрани” – добавя пилотът на Макларън. „Бях малко напред и от външната страна на първия завой. Той можеше да бъде и по-честен.”

„Нямах много място, а той ме избута. Тогава можех да се блъсна или да мина по аварийния маршрут. Разбрах, че трябва да го оставя ме изпревари и го направих.”

Накрая обаче Хамилтън остана пред своя конкурент, като в резултат на това той увеличи преднината си пред Фелипе Маса на осем точки. Това определено остави британеца удовлетворен от уикенда.