Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Това може да е нашата година; Розберг: Първият старт е истинският...

Хамилтън: Това може да е нашата година; Розберг: Първият старт е истинският тест

34
0
Люис Хамилтън

2014-та може да е годината на Мерцедес във Формула 1, смята Люис Хамилтън. Световният шампион за 2008 г. няма търпение за първия старт от календара и допълни, че не подценява съперниците, но има добро чувство преди Гран при на Австралия.

Австралийската Гран при винаги е вълнуващо състезание, а феновете са фантастични. Аз лично се вълнувам за новия сезон, при това не само като пилот, а и като запалянко. Всеки зрител иска да гледа изпреварвания в колоната, различни победители в надпреварите, шампионатът да продължи до последния старт… Надявам се въведените промени да направят всичко това възможно. А тази година трябва да се гледа Формула 1! Мисля, че сме готови, доколкото е възможно, за Мелбърн и съм по-надъхан от всякога. При всички тези промени в спорта и упоритата работа на екипа вярвам, че това може да е нашата година, в която наистина да покажем на какво сме способни. Въобще не омаловажавам противниците ни – ще бъде невероятно трудно да ги победим. Но чувствам, че разполагам с правилния инструментариум, нужен за успеха – обясни Хамилтън.

Съотборникът му Нико Розберг сподели още след края на предсезонните тестове, че се чувства готов за Мелбърн. Той повтори, че градът е страхотен и според него е едно от най-добрите места за начало на шампионата.

Винаги пристигам седмица по-рано, за да преодолея разликата в часовите пояси. Тази година след края на последните тренировки в Бахрейн се върнах във фабриката в Бракли за финална подготовка. От там отлетях направо за Мелбърн. Като цяло смятам, че зимната ни програма премина по-добре от очакваното. И въпреки това началната Гран при е първата реална възможност да разберем как сме се справили спрямо съперниците. Тестовете не показват всичко, особено тази година при толкова нови правила – допълни Нико.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф посочи и цел пред тима от Бракли: и двете коли да финишират на максимално добри позиции. Той се съгласи с Розберг, че в Австралия предстои първата истинска проверка на силите.

Не сме нервни преди първото състезание. Усещаме в по-голяма степен облекчение, че най-после болидите ще са в състезателни условия. Всички искат да излязат на писта и да видят къде се намират спрямо останалите. Очакванията са високи – и в, и извън екипа. Все още не сме в желаната позиция като цялостен пакет, но съм оптимист, че сторихме всичко по силите си, за да се подготвим за идващите предизвикателства – каза още Волф.