Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Това постижение е феноменално, тъй като не се чувствам 100% удобно...

Хамилтън: Това постижение е феноменално, тъй като не се чувствам 100% удобно в колата

35
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън бе изключително щастлив от факта, че спечели полпозишъна за Гран при на Великобритания пред родната си публика, но остана предпазлив по отношение шансовете си в утрешната надпревара.

Пилотът на Мерцедес направи страхотна обиколка в края на официалната сесия и изпревари съотборника си Нико Розберг с 0,452 сек.

Чувството е невероятно – като онова през 2007 г. Публиката бе страхотна, има безумно много хора и това бе обиколка за тях. Надявам се да успеем да направим нещо специално в надпреварата. Феноменално (постижение) е, тъй като не се чувствам 100% удобно в автомобила – бяха първите думи на световния шампион за 2008 г. след финала на сесията.

Екипът му работи упорито от снощи до днес на обяд, за да оправи поне малко настройките на автомобила на англичанина. Той изглеждаше почти отчаян след първите свободни тренировки и тази сутрин също не бе в особено приповдигнато настроение. Остана обаче забележително спокоен и в крайна сметка поздрави родните фенове като победител в битката за разпределение местата на грида.

Колко и да се радва на полпозишъна си обаче, Хамилтън е наясно колко трудно състезание му предстои. Съотборникът му Розберг, който утре ще е на първа редица до него, вече изрази известно безпокойство относно състезателното темпо на F1 W04. Същото нещо тревожи и Люис:

Мисля, че ще ни е трудно да задържим Себ [Фетел] зад нас. По принцип темпото ни в дълга серия от обиколки не е лошо, както сме виждали и преди. Така че се надявам с малко повече грижа към гумите да вземе добър резултат. Аз ще се постарая, Нико ще стори същото – ще опитаме да останем отпред. Но всичко досега е заслуга на отбора – те свършиха феноменална работа.

Според Розберг стартът от първа редица ще помогне на него и съотборника му, като и той се надява двамата да са по-конкурентоспособни в надпреварата.