Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Този уикенд показа, че има за какво да се борим

Хамилтън: Този уикенд показа, че има за какво да се борим

31
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спечели чудесна победа в Унгария, след като доминираше през целия уикенд на пистата Хунгароринг близо до Будапеща.

След този успех – втори за него за годината – пилотът на Макларън е убеден, че все още има шанс да се бори за титлата. След 11-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. той е четвърти в генералното подреждане при пилотите, на 47 точки от лидера Фернандо Алонсо (Ферари). Представянето му днес обаче бе особено обнадеждаващо, след като в предходните три старта той бе спечелил само 4 пункта.

Този уикенд показа, че има за какво да се борим. Ако продължаваме така, можем да наваксаме изоставането си. Трябва ни постоянство. Необходимо е и още подобрение по автомобила във всички аспекти, но съм сигурен, че ще се справим. Хубаво е да започна почивката, след като сме спечелили победа. Чувството е страхотно. И е много, много важно какво ще се случи през лятната ваканция – обясни Хамилтън.

Англичанинът заяви също така, че е надделял над пилотите на Лотус Кими Райконен и Ромейн Грожан заради по-предната си стартова позиция. Според Люис ако те бяха пред него на грида, е щяло да е невъзможно да ги изпревари.

Като цяло обаче контролирах надпреварата. Позволявах им да се доближат в отделни завои, но карах така, че да пестя скоростта си за последния сектор и да имам достатъчен аванс в последните три криви – допълни Хамилтън.