Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън трудно поддържал темпото на най-бързите в Гран при на Монако

Хамилтън трудно поддържал темпото на най-бързите в Гран при на Монако

30
0
Люис Хамилтън

Още едно класиране в точките записа Люис Хамилтън, но имаше доста проблем в Гран при на Монако, при това от самото начало на надпреварата.

Стартирах доста зле – не знам защото стана така – и извадих истински късмет, че се измъкнах от мелето в първия завой – призна англичанинът. – В състезанието имах грижи в най-бавните завои, а и не бе лесно да се грижа за гумите. Да ги пазя, за да изкараме толкова дълго на трасето, а същевременно да поддържам темпото на момчетата пред мен, бе едно от най-трудните неща, които съм правил в надпревара. При бокса загубих време и съответно позиция от Фернандо [Алонсо], а след това Себастиан [Фетел] ме задмина при неговия пит. След това бе невъзможно да изпреварвам.

Петото място е бил най-добрият възможен резултат днес, смята Хамилтън. Той допълни, че е извлякъл максимума от колата и поне е спечелил точки, а до края на шампионата има още много стартова.

Определено обаче имаме работа за вършене, тъй като трудно следвах най-бързите днес. Останалите екипи сериозно набират скорост. Не можем да им позволим да се откъснат твърде напред, но ние сме фантастичен тим и ще се справим – каза още Люис.

Съотборникът му Дженсън Бътън ще се постарае да забрави максимално бързо тази Гран при на Монако, която не завърши, а и бе задържан дълго време от Хейки Ковалайнен с Катерам! Неговото състезание започна драматично, след като Заубер-ът на Камуи Кобаяши, изпратен във въздуха при удар с друг болид, едва не се стовари на главата му.

След това едва не останах на Сен Дево, но успях някак да се промуша – продължи Бътън. – След бокса се оказах зад Хейки. Не водехме истинска борба, но ако позиционираш колата си правилно, е невъзможно да те изпреварят. Доста е изнервящо, когато си толкова по-бърз от съперника пред теб. Накрая се ударихме на басейна, спуках гума и това беше.