Начало Избрани Хамилтън: Трябва да окажем повече подкрепа на всички талантливи момичета от W...

Хамилтън: Трябва да окажем повече подкрепа на всички талантливи момичета от W Series

1361
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън винаги се е интересувал от W Series. Женският шампионат е поддържаща серия в някои от състезателните уикенди на F1.

Пилотът на Мерцедес смята, че трябва да се направи повече, за да се помогне на победителите в сериите да продължат напред в моторспорт кариерата си.

Двукратната шампионка в W Series Джейми Чадуик е на път да спечели трета поредна титла тази година. Британката е част от академията на отбора на Уилямс, което и позволява да работи в симулатора в Гроув.

В Унгария Хамилтън е посетил падока на W Sеries, за да се срещне със състезателките и да обсъди техните постижения. Също така той искаше да разбере и всички трудности, които те срещат, за да преминат на следващи етапи в моторните спортове.

„Следя отблизо W Series през целия сезон, както и през последните няколко години. Наистина исках да се опитам да отида там и да видя младите, вдъхновяващи жени, които участват в шампионата.“

Гледах техните състезания между сесиите и наистина поисках да ги видя на живо.“

Хамилтън е добре запознат със затрудненията на Чадуик и други нейни колеги при намирането на възможности в по-високи нива на моторните спортове. Според него трябва да се направи повече, за да бъдат махнати бариерите, които спират напредъка на достойните момичета от шампионата.

„Наистина смятам, че е чудесно да имаме изцяло женски серии. Трябва да окажем повече подкрепа на всички талантливи момичета от W Series. По този начин те могат да продължат развитието си в по-високи нива на моторните спортове.“

„Изминаха три години откакто стартира шампионата. Трябва наистина да работим, за да създадем нещо по-добро. Би било логично победителят в тези серии да намери място в F3 или F2″, заключи Люис Хамилтън.