Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън трябва да остане в Макларън, твърди Бътън

Хамилтън трябва да остане в Макларън, твърди Бътън

50
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Дженсън Бътън смята, че Макларън е възможно най-добрата опция за Люис Хамилтън, чийто договор изтича в края на настоящия сезон. Световният шампион за 2009 г. заяви на Хунгароринг, че съотборникът му трябва да остане в тима си, тъй като успех другаде не му е гарантиран.

Бъдещето на Хамилтън е основна тема в падока от месеци, а точно преди лятната почивка слуховете и спекулациите достигат своеобразен връх. Самият Люис заяви, че се надява именно през август да води разговори относно бъдещето си, като досега не са се състояли каквито и да са обсъждания.

При това положение в отговор на въпрос дали иска съекипникът му да остане в Макларън Бътън отговори:

Да. Много е просто. Всеки от нас иска да свърши по-добра работа от съотборника си, но е нужно и да имаш бърз колега в отбора. Другият състезател задължително е много бърз, ако си в топотбор. Люис е човекът, който трябва да реши дали да ходи другаде или не (въпреки че чух доста интересен коментар от седмицата на Рон [Денис]). Тимът ни обаче е като втори дом за Люис. Той е тук от началото на кариерата си и би било невероятно голяма промяна да ходи в друг отбор. Понякога е добре да направиш нещо такова и определено нещата си зависят от Люис, но от моя гледна точка напускането не изглежда правилно – обясни Бътън.

Дженсън допълни също така, че Хамилтън е най-бързият съотборник в кариерата му.

Бил съм съекипник с двама световни шампиони, но те са безкрайно различни в поведението и начина си на работа с екипа. Последните три години бяха страхотни. В деня, когато колегата ти те победи, го поздравяваш, защото е свършил страхотна работа. Но когато ти надделееш, неговата скорост е причина да се чувстваш още по-добре – каза още Бътън.