Начало Избрани Хамилтън трябва да премахне своите бижута до уикенда в Монако

Хамилтън трябва да премахне своите бижута до уикенда в Монако

4307
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън трябва да премахне своите бижута до уикенда в Монако. Пилотът на Мерцедес получи отсрочка от ФИА за две състезания, заради някои от своите украшения, които изискват повече време за  отстраняване. Британецът е провел разговори с медицинския си персонал малко преди началото на първата тренировка в Маями.

Част от мерките за безопасност на ФИА включват забрана пилотите да носят каквито и да е бижута в своите автомобили. Малко преди началото на уикенда във Флорида, състезателният директор Нилс Витик предупреди всички отбори на стартовата решетка относно носенето на допълнително аксесоари. Според правилника, всеки един тим трябва да декларира, че неговите пилоти спазват разпоредбите относно бижутата и огнеупорното бельо. 

В отговор на това, Хамилтън се появи на пресконференция на ФИА с три часовника, осем пръстена, няколко гривни и огърлица. Британецът заяви, че е това действие е „излишно“ и призова официалните лица да се фокусират върхутакова малко нещо.“

Мнението на Хамилтън беше подкрепено от редица пилоти, включително Себастиан Фетел. Германецът смята, че действията, които ограничават бижутата, са “ пряко насочени“ към Хамилтън.

Седемкратният световен шампион обясни, че носи поне две бижута, които не могат да се свалят, включително пиърсинг на носа. От друга страна те са изработени от платина и досега той никога не е имал проблеми с тях.

Запитан дали ще се оттегли и няма да се състезава в случай на спор с ФИА, Хамилтън отговори:

Ако ме спрат, така да бъде. Имаме резервен пилот.

Малко след това стана ясно, че Хамилтън се е срещнал с представители на медицинската комисия на ФИА, за да обсъди този въпрос.

По време на разговорите е било обяснено на Хамилтън, че натискът няма нищо общо с потъпкването на личното изразяване и се основава единствено на съображения за безопасност.

Британецът се съгласи веднага да премахне всички бижута, които могат да бъде отстранени по-лесно. Също и получи отсрочка до Монако за елементите, които изискват повече време за премахване.

Освен ограничението за бижутата, пилотите имат напомняне и за носенето на подходящо бельо в автомобила.