Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън участва в социална кампания

Хамилтън участва в социална кампания

41
0

След като спечели шампионата във Формула 1, Люис Хамилтън каза, че иска да върне нещо на Англия. Сега премиерът Гордън Браун мисли да се възползва от това обещание.

Министър-председателят иска Макларън да поведе кампания срещу инцидентите, причинени от млади шофьори, които карат прекалено бързо. Освен това искат от Хамилтън да промотира спорта сред младите хора.

По-рано Хамилтън бе разкритикуван в родината си, че се е преместил в Швейцария заради по-ниските данъци. И въпреки това той бе в списъка на правителството с 20-ма мъже с африкански произход, които да вдъхновяват младите тъмнокожи хора във Великобритания

Британската министърка на общностите, Хейзъл Блеърс, каза по повод на списъка: „Избирането на Барак Обама и скорошният успех на Люис Хамилтън са явен сигнал, че младите хора могат да постигнат много.”

Общата идея на кампанията е успели чернокожи мъже да разкажат повече за себе си и за това как са постигнали своите лични триумфи. По този начин младите чернокожи хора във Великобритания ще имат своите модели за подражание.