Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън удовлетворен от петото място

Хамилтън удовлетворен от петото място

49
0

Люис Хамилтън завърши Гран при на Монако на позицията, от която тръгна – пети. Англичанинът потегли добре на старта и дори бе готов да атакува в първия завой от обиколката, но видя, че няма къде да се провре.

– Тук на практика е невъзможно да се изпреварва, особено когато момчетата пред теб се движат с подобна скорост. Нямах обаче проблеми с оглед на случилото се в Барселона, така че просто се грижех за автомобила си и гледах да взема точките – заяви Хамилтън. – Пети бе максимално добрият възможен резултат. Не се оплаквам, а и точките ни трябват.

Люис се притесняваше да не е счупил нещо при евентуално докосване с Фелипе Маса или Роберт Кубица след старта, но се оказа, че всичко с неговия Макларън МР4-25 е наред. Малко по-късно той дори се сопна на екипа си след предупреждение да внимава, но изгради стабилно темпо.

Световният шампион за 2009 г. Дженсън Бътън пък не завърши дори втория тур от надпреварата.

– Абсолютно разочарование. Още в загряващата обиколка разбрах, че има оставен капак върху отвор отляво на кутията за радиаторите. Мислехме, че всичко ще е наред и щеше да бъде, ако не бе изляза колата за сигурност. Тогава колата ми започна бързо да прегрява, загубих мощност и изключих двигателя доста бързо, защото не исках да разсипвам масло по състезателната линия – обясни Бътън. – Случват се такива неща. Беше човешка грешка, това е всичко.