Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Усещането е сюрреалистично

Хамилтън: Усещането е сюрреалистично

3094
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Пирели

Люис Хамилтън плачеше в каската си, след като премина пръв покрай карирания флаг в края на Гран при на Великобритания и почти се задави, докато приемаше поздравленията от тима си Мерцедес за своята победа №104 във Формула 1. Това бе и рекорден, девети триумф на седемкратния световен шампион в домашната му надпревара. Той бе прегърнат и от родителите си, след като слезе от колата преди да свали каската.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)


„Още плача. От 2021 г. работим изключително упорито с този невероятен отбор. Това бе последната ми Гран при на Великобритания с тима след целия огромен труд, който вложиха хората от отбора и партньорите ни. И няма друго чувство като това, което ти дават британските фенове“, каза Хамилтън непосредствено след състезанието

„За всички винаги е трудно. Това те кара да полагаш наистина сериозни усилия. Между 2021 г. и сега имаше дни, през които мислех, че не съм достатъчно добър, но хората около мен ме окуражаваха. Усещането е сюрреалистично. Сърцето ми препуска. Имали сме толкова изумителни моменти в миналото… Имаше момент, след като прекосих финала, когато всичко изплува и се разплаках. Виждал съм други пилоти да плачат – като Рубенс Барикело например, но при мен имаше толкова много емоции от 2021-ва насам.“

„Знам със сигурност, че нямаше да съм в състояние да правя това, което върша, без феновете и по света, и тук във Великобритания. Баща ми ми подари първата каска, когато бях дете в Стивънидж. Феновете сега ме издигат“, коментира още Хамилтън.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Нико Розберг бе попитан преди началото на надпреварата на пистата Силвърстоун кой мисли, че ще спечели.

„Днес ще заложа на Люис Хамилтън“, отговори световният шампион за 2016 г.

„Според мен Мерцедес изглежда наистина добре, а и помня неговото състезателно темпо тук, защото съм се състезавал срещу Люис. Той е изключително силен на тази писта. Така че някак си чувствам, че може би ще се случи магията на Люис и той ще накара условията да проработят за него“, допълни Розберг, който досега бе известен с това, че отборът, пред който си правеше селфита, губеше в надпреварите.