Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Утре ще е трудно; Волф: Трудно ще се прогресира

Хамилтън: Утре ще е трудно; Волф: Трудно ще се прогресира

3095
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън бе най-бърз през почти целия уикенд до тук, изключение прави само третата свободна тренировка днес сутринта. Въпреки това, британецът ще стартира едва 11-ти утре след като отборът реши да играе на сигурно с оглед на битката за титлата и смени неговия двигател с вътрешно горене преди началото на уикенда.

Днес следобед Хамилтън категорично спечели първо време на квалификацията, но на полпозишън ще стартира неговия съотборник Валтери Ботас, който успя да се класира преди големия съперник за тилата Макс Верстапен. Шампионът даде интервю след квалификацията.

„Изпреварването в момента не е най-лесното нещо, освен това всички сме с еднакви гуми. Затова очаквам утре придвижването напред да бъде трудно. Видяхте на предишното състезание (в Русия) какво стана с Макс щом достигна шеста позиция. Има дълга права и ще видим какво можем да направим. Надявам се да има хубаво състезание за феновете“ – сподели Хамилтън.

„Пистата е съвсем различна, изключително добра е със сцеплението, което дава сега. Като цяло беше трудно, имаше прогизнали участъци и загряването на гумите в първата обиколка не беше лесно. Отборът свърши чудесна работа и съм доволен с представянето ни днес. Утре ще бъде трудно, но ще дам всичко от себе си“ – каза Люис.

Тото Волф пък сподели, че отборът ще разчита много на стратегията в битката на Люис Хамилтън. Очакванията са чистата скорост да не бъде достатъчна, защото Хамилтън има пред себе си много болиди със същия тип гуми. Неясно е и в какво време ще се състезават пилотите утре, защото е възможно отново да има дъжд и променливо време.

„Вчера, в определени моменти бяхма зад Хаас и Уилямс. Трудно бе да се доближим, затова смятам че стратегията ще бъде от помощ'“ – каза Волф.

„Трябва да се фокусираме върху положижителното – колата е много бърза и Валтери ще потегли пръв“ – каза Тото Волф.

„Негативното е, че този уикенд можеше да сме изцяло на първа редица, но не сме. Люис ще трябва да стартира назад и няма да е лесно с всички коли, каращи гуми медиум пред него, освен Юки Цунода (японецът е със софт, бел.ред.). Трудно ще се прогресира.“

„Трябва да гледаме себе си. Валтери иска да спечели състезанието и това е най-добрата възможност за него. Това е в помощ и на Люис. Ред Бул не са много конкурентни този уикенд и в дълга серия се справят по-лошо, отколкото в единични обиколки“ – завърши Волф.