Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: В Германия ще разберем накъде духа вятърът

Хамилтън: В Германия ще разберем накъде духа вятърът

52
0

Гран при на Германия ще даде ясни индикации за това как ще се развие втората половина от сезон 2010 г. във Формула 1, твърди Люис Хамилтън.

– Спечелих последното състезание на Хокенхайм през 2008 г. – имахме фантастична кола, взех полпозишъна и след излизането на кола за сигурност в средата на надпреварата, битката за победата бе сериозна. Би ми харесало да постигнем същото и следващия уикенд! На пистата има доста нискоскоростни завои, изискващи добро прилепяне. Според мен там ще сме в познати води и би трябвало да постигнем чудесен баланс, както и да сме сравнително конкурентоспособни – заяви англичанинът.

Хамилтън се пребори за второто място в домашната си Гран при на Великобритания, след като Макларън се отказаха от сериозни нововъведения след петъчните свободни сесии на Силвърстоун. Чистата им скорост отново не бе на ниво в квалификационно темпо, но в състезанието екипът от Уокинг се справи значително по-добре. Хокенхайм ще е поредното изпитание по отношение на темпото, но не всичко зависи от Макларън, категоричен бе Люис:

– Големият въпрос засяга някои от другите топотбори – те демонстрираха подобрено представяне през последните два-три старта, макар и да не постигнаха изцяло резултатите, които темпото им позволяваше. Затова ще е интересно колко близо ще са екипите, тъй като това може да повлияе в борбата за световния шампионат – особено ако повече тимове са в битката за победи през втората половина от сезона. Затова и според мен Гран при на Германия ще ни покаже доста добре накъде духа вятърът по отношение на оставащите надпревари – заяви той.