Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: В Гудууд имам възможност лично да благодаря на феновете

Хамилтън: В Гудууд имам възможност лично да благодаря на феновете

44
0

Люис Хамилтън (Макларън) отново попадна в спорна ситуация по време на Гран при на Европа, но запази второто си място в състезанието. В интервю за уебсайта си той сподели впечатленията си от изминалия девети кръг от световния шампионат на Формула 1.

– Достатъчно неща се изговориха за наказанието ти и за решенията на стюардите, така че нека обсъдим самото състезание – добро ли беше за теб?

– Да. Беше още едно добро състезание. Още един хубав, но труден следобед, а аз трябваше да натискам по време на цялата надпревара. И макар да не постигнахме същите резултати като в Турция и Канада, е чудесно, че финиширах втори. Особено като се има предвид, че заради санкцията нямах реална възможност да се боря със Себастиан [Фетел]. Ясно е, че не можеш да промениш нещо, случило се в миналото. Но според можеше да се получи хубава борба отпред. Смятам, че можех да го натисна. Да, изпреварването е друг въпрос, но ми се иска да вярвам, че щях да успея да го притисна, за да допусне грешка или може би да изтормози чисто технически колата. Но не се случи. След Валенсия все още съм начело в класирането за световния шампионат, дори увеличих преднината си и сега нямам търпение да дойде Силвърстоун, където се надявам да разполагаме с някои нови компоненти.

– Изненадан ли беше от резултата във Валенсия? В крайна сметка доста други отбори изглеждаха конкурентоспособни, особено в началото на уикенда.

– Не бяхме изненадани от темпото на съперниците. Доста тимове явно бяха направили сериозни стъпки [напред], така че ни беше ясно, че ще се състезават с нас в Испания. В петък ситуацията ни изглеждаше леко притеснителна – колата ни си беше толкова бърза, колкото винаги е била, но проблемът бе, че внезапно много други болиди бяха по-бързи от нас! Според мен ключът към [представянето ми през] уикенда беше първата ми обиколка в последната част на квалификацията. Буквално беше блестяща. И въпреки че не успях да си подобря времето в последния бърз тур, постижението беше достатъчно за трета позиция на грида. Мястото ме зарадва, тъй като смятах, че ще съм доста по-назад. Това ни осигури силното представяне. Успях да изпреваря Марк [Уебър] на старта, което малко или повече очаквах [да се случи], защото вътрешната линия бе по-добра за стартиране. Търсех начин да задмина и Себастиан, но се ударихме леко, при което счупих страница на предното крило. Това повлия на баланса в първата част [на състезанието]. Но да вземем второ и трето място в надпревара, в която караме повече за ограничаване на щетите, е наистина много окуражаващо.

– Отиваш в Гудууд този уикенд. Какво ще караш там?

– Тази година ще карам шампионската си кола МР4-23, а това ще ми върне някои прекрасни спомени. Болидът е красив. Пълно аерооборудване. Гуми с канали. Страхотно ниво на сцепление. Нямам търпение. Ще карам и колата на Ален Прост от 1986 г. Миналия ноември направих кръгче с нея по време на събитие в технологичния ни център, но тогава беше прекалено студено и карането беше много кратко, така че едва сега ще усетя болида наистина добре. Гудууд е перфектното място за среща с феновете, които винаги ме подкрепят. Когато си на работа, понякога е трудно да спреш и да говориш с хората за страстта им, за сезона, но точно това е Гудууд лично за мен – да съм близо до запалянковците, да им кажа колко ги ценя и че не ги приемам за даденост. Тяхната подкрепа винаги е значела страшно много за мен. И това е възможността лично да им благодаря.