Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: В Мерцедес се борим с много проблеми

Хамилтън: В Мерцедес се борим с много проблеми

3574
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън твърди, че в тима на Мерцедес се борят с много проблеми от началото на тестовете за новия сезон. Изпитанията приключиха тази вечер на Каталуня, като Сребърните стрели имаха няколко проблема със задвижващата система.

Първо Ботас получи такъв миналата седмица, а вчера шампионът спря в състезателна симулация след аномалия в налягането на маслото. Това наложи няколко смени на агрегатите, като днес тимът използва мотора от първата седмица, за да тества надеждността му.

„Мисля, че имахме добри зимни тестове, каза Люис. – Но те не бяха перфектни. Открихме, че имаме много проблеми, които се опитваме да решим. Не знам колко време ще ни отнеме, но никога не е лошо да откриеш такива неща по време на тестове.

Смятам, че представянето ни беше много добро по отношение на обиколките, които направихме. Нямам идея къде се намираме спрямо останалите като скорост. Отборът може би има по-добра представа.“

Запитан дали проблемите го притесняват, Хамилтън отговори: „Да, със сигурност. Обикновено в предсезонните тестове имаме много повече увереност в надеждността. Затова тези година те не бяха перфектни. Но съм уверен, че момчетата във фабриката ще направят всичко в следващите 2 седмици, за да започнем сезона силно.

Разбирам колата добре и се чувствам комфортно в нея. Знам, че мога да атакувам и да извадя най-доброто. Дали това ще бъде достатъчно да бъдем най-отпред, ще разберем в Австралия.“