Начало Избрани Хамилтън: В момента е невъзможно да победим Ред Бул

Хамилтън: В момента е невъзможно да победим Ред Бул

2236
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън отново коментира доминацията на Ред Бул от началото на сезона. Пилотът на Мерцедес призна, че в момента екипът от Милтън Кийнс няма как да бъде победен. Хамилтън също така каза, че би бил по-близо до Макс Верстапен, ако е разполагал със същия автомобил, отколкото сегашния съотборник на нидерландеца Серхио Перес.

Ред Бул наложи доминацията си от началото на тази година. Австрийският отбор спечели всички състезания през първата половина на кампанията. Екипът разполага с автомобил, който е конкурентен на всякакви писти и на практика няма слабости. Това позволява на Верстапен да се намира в серия от 8 поредни успеха. Двукратният световен шампион е много близо до изравняване и подобряване на постижението на Себастиан Фетел, записано през 2013 г. Германецът спечели 9 поредни състезания в последната си шампионска кампания с Ред Бул

Верстапен на практика е недосегаем за своите съперници. Същевременно Перес е постоянно критикуван заради по-слабото си представяне. Мексиканецът допусна няколко грешки по време на някои квалификации. Така той потегляше от по-задната част на полето и в някои случаи трудно си пробиваше път напред. Понастоящем Перес изостава със 125 точки от Верстапен и на практика няма шансове за титлата.

Междувременно Хамилтън коментира доминацията на Ред Бул и Верстапен. Седемкратният световен шампион призна, че в момента екипът от Милтън Кийнс не може да бъде победен в директна битка. Хамилтън също така каза, че би се борил с Макс, стига да разполагаше с автомобил като неговия.

„В момента е невъзможно да победим Ред Бул. Единственият вариант е те да имат проблеми и да не завършат дадено състезание“, сподели Хамилтън пред белгийска медия.

„Те са с осем десети до една секунда по-бързи на обиколка от всички останали“, продължи пилотът на Мерцедес. „Нещата са такива, каквито са. Не мога да направя нищо по въпроса. Искам ли да бъда бърз като тях? Разбира се. Бих ли искал да имам автомобил, който да е бърз като техния? Разбира се. Ако бях в колата на Серхио, Макс нямаше да се намира в такава серия и нямаше да му е така лесно. Но за съжаление в живота не става така“, каза още Хамилтън.

Британецът също така каза, че Мерцедес е постигнал известен напредък през настоящото първенство. От друга страна, екипът от Бракли продължава да търси начин да подобри още своя автомобил и да се върне в борбата за победи.

„Никой от нас не е толкова щастлив. В момента не сме там, където искаме да бъдем, но непрекъснато правим малки стъпки напред. Имахме подиуми, второ място и полпозишън тази година, което е наистина страхотно.“

„Правим само малки стъпки и търсим голямата, която да ни позволи да се борим за първите две места. Това няма да стане лесно, но всички работят по този въпрос. Чрез тези трудности се изгражда един по-силен характер на отбора. Това ме кара да вярвам, че един ден ще се върнем там, където трябва да бъдем“, завърши Люис Хамилтън.