Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Запазването на Валтери е умно решение

Хамилтън: Запазването на Валтери е умно решение

1988
0
Люис Хамилтън, Валтери Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Спа-Франкоршамп

С приятна резедава шапка на Мерцедес – поредният специален дизайн в колекцията му – и в чудесно настроение Люис Хамилтън даде първия си брифинг днес на пистата Спа. Англичанинът заяви, че наистина е имал фантастична първа половина на сезона. Авансът в шампионата обаче изобщо не е променил настройката му за втората част от първенството. Британецът очаква в оставащите стартове много сериозни битки както с Ферари, така и с Ред Бул. Тимът от Милтън Кийнс също демонстрира отличен напредък и скорост на правите.

Люис коментира, разбира се, и запазването позицията на съотборника му Валтери Ботас. Той определи решението на екипа си като много умно, защото стабилността е изключително важна за успеха на един тим.

„Мисля, че през годините изградихме отлични отношения с Валтери. Работим много добре не само на пистата, но и извън нея – в една посока за развитието на тима, на колата”, заяви петкратният шампион. Люис категорично отрече да е имал влияние върху решението. Специално подчерта самокритичността на Валтери, каквато имал и той, и това много помагало в работата на екипа.

Според Хамилтън Валтери всъщност е много силен съперник. Англичанинът изобщо не е убеден с кого ще му е по-трудно до края на сезона – с финландеца или направилият отлични състезания напоследък Макс Верстапен.

Люис отбеляза още, че симпатизира на колегите си, които се пребориха и на все още преговарящите за места в тимовете. Засега той е спокоен и много щастлив в своя отбор, а подобни разговори го чакат може би догодина.

По-рано днес пък бе оповестено новото бизнес начинание на Хамилтън

Той участва в създаването на верига за бързо хранене, в която обаче няма да се използва месо. Тя се нарича Neat Burger и първото заведение ще отвори врати на 2 септември на Риджънт Стрийт в Лондон. Компанията планира да се разширява доста бързо в следващите две години.

Хамилтън премина на нов режим на хранене преди известно време и предпочита веганска диета.

„Гордея се да подкрепя тази инициатива”, заяви пилотът на Мерцедес. „Като човек, който е на растителна диета, вярвам, че имаме нужда от по-здравословни опции храна. Тя има невероятен вкус и предлага нещо вълнуващо дори на хората, желаещи само от време на време да хапнат нещо без месо.”