Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън във възторг от Сузука

Хамилтън във възторг от Сузука

71
0

С най-добро време в първата тренировка и нито една обиколка през втората бе Хейки Ковалайнен (Макларън) днес на пистата Сузука.

– Тази сутрин пистата бе в по-добро състояние, отколкото следобед, когато решихме да не излизаме. Мислим, че утре и в неделя ще е сухо, така че не искахме да рискуваме каквато и да е повреда в толкова сложни условия. Иначе първата сесия не бе толкова лоша. Трасето изсъхваше, което позволи използването на интермедии, а те работеха добре. Харесвам пистата, има някои много добри завои и нивото на сцепление е високо – коментира финландският пилот.

Английският му колега Люис Хамилтън също като него за първи път кара на Сузука, защото през 2007 и 2008 г. Гран при на Япония се проведе на Фуджи. Той хареса много конфигурацията:

– Това е най-доброто трасе, на което съм карал. Изкарах си страхотно, въпреки че бе толкова мокро. Даже следобед не се предвиждаше да излизам, но просто не можах да се удържа: трябваше да се появя и да се позабавлявам! – възкликна той.

Шефът на отбора Мартин Уитмарш допълни пилотите си с обяснението, че екипът е окуражен от представянето си в тези сесии.