Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън вероятно ще дари пари на GPDA

Хамилтън вероятно ще дари пари на GPDA

57
0

Люис Хамилтън се е съгласил да даде 30 хил. долара на Асоциацията на пилотите в Гран при (GPDA – Grand Prix Drivers’ Association), твърди британската преса. Британецът обаче все така не желае да се обвързва с GPDA.
За членството в асоциацията пилотите ежегодно трябва да плащат определена сума. Част от събраните пари се изразходват за подобряване сигурността по пистите. Пилотът на Макларън обаче, заедно с Кими Райконен, Фелипе Маса и Адриан Сутил, не е сред членовете на GPDA и следователно не плаща нищо като същевременно се ползва от подобренията в безопасността.
Вярва се, че причина за решението на Хамилтън да даде пари на асоциацията на пилотите, е скорошното критично изказване на Ярно Трули от Тойота. Италианецът разкри, че всеки член плаща на GPDA 1000 долара плюс по още 200 за всяка спечелена в шампионата точка.
„Ако топ пилотите не са заинтересовани, тогава се стига до липсата на пари, с които да съществува GPDA – каза Трули. – Винаги има недоволни, има такива, които плащат по-малко, както и такива, които трябва да покриват разходите. Това което не разбирам е, че ако не искаш да бъдеш част от асоциацията, тогава можеш да си правиш каквото искаш, но накрая плати своята част, защото после също излизаш на пистата.”