Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън впечатлен от двигателя на Ферари

Хамилтън впечатлен от двигателя на Ферари

2576
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че двигателят на Ферари във Формула 1 за този сезон е впечатляващ. В предишния кръг от шампионата в Бахрейн пилотите на Скудерията имаха голямо предимство на правите. За него се смяташе, че се изразява в 0.4 сек по-добро време на обиколка на Сахир, което според информация на Auto Motor und Sport означава близо 40 конски сили по-голяма мощност.

„Впечатляващо е да видиш представянето на двигателя на Ферари, заяви Люис пред репортерите в Китай. – Но ние се опитваме да извадим още скорост от колата и от други области. Уверен съм, че можем да извлечем повече темпо от автомобила.

Представянето му не се определя само от скоростта на правите. Значение имат още скоростта в завоите, надеждността, механиката и как подхождаш към даден уикенд. Но Ферари имат по-силен пакет тази година спрямо 2018 г. Но ние не сме разколебани от това. Нашият пакет не е по-лош от миналогодишния ни.“

За уикенда в Китай тимът на Мерцедес ще използва обновено предно крило.

То е с променени страници, които са скъсени с по-извит заден край. Така се оставя повече пространство между крилото и предната гума.

Във връзка с двигателя на Ферари, наскоро спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер каза, че горивото на Скудерията миришело като сок от грейпфрут. Така той намекна, че прогресът на Ферари може да се дължи на ново специално гориво от Шел.

Според съветника на „биковете“ Хелмут Марко бензинът всъщност миришел на ягода. Това обаче не означавало, че той и колата като цяло са нелегални.

„Предполагаме, че от Ферари са намерили перфектното гориво за двигателя си, каза Марко. – Те са свършили наистина добра работа. Сега всички ние трябва да направим същото.“