Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън впечатлен от Хонда

Хамилтън впечатлен от Хонда

2703
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че е впечатлен от представянето на новата задвижваща система на Хонда. С нея Макс Верстапен от Ред Бул завърши 3-и в първия кръг от сезона в Австралия. Състезанието бе спечелено от Валтери Ботас.

Това беше първи подиум за японския концерн след завръщането си във Формула 1 през 2015 г. В края на състезанието холандецът настигна и втория Хамилтън, но допусна грешка и нямаше възможност да го атакува.

„В Ред Бул успяха да изпреварят Ферари, което е страхотно постижение, каза Хамилтън. – Ред Бул са до нас като скорост. Ще имаме страхотна битка между трите отбора. Сигурен съм, че при Ферари имаше нещо, което не беше наред този уикенд. И че колата им продължава да е добра. Те ще се върнат силни следващия кръг.“

По отношение на собственото си представяне и това на Мерцедес в Австралия, Хамилтън заяви: „Има много неща, които можем да извлечем като изводи след това състезание в Мелбърн. Чашата е наполовина пълна.

Имаме много позитивни неща от надпреварата. А след прибирането си в Европа ще разберем какви точно са били повредите по колата ми, защо стартирах по този начин и как да коригираме нещата за следващия кръг.“