Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Всичките ми съотборници бяха по-силни от съекипниците на Макс

Хамилтън: Всичките ми съотборници бяха по-силни от съекипниците на Макс

4216
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че по време на кариерата си е водил реални битки със съотборниците си за разлика от Макс Верстапен, който няма конкуренция в Ред Бул.

„Личното ми мнение, е че Валтери [Ботас] и всъщност всичките ми съотборници бяха по-силни от съекипниците на Макс. Дженсън [Бътън], Фернандо [Алонсо], Джордж [Ръсел], Валтери… Нико. Извинете, имал съм толкова съотборници. Да, точно така“, добави Хамилтън Розберг към изброяването след напомняне отстрани

„И тези момчета са били много силни, много постоянни. Макс не се състезава срещу никого (в тима си) по този начин“, каза още седемкратният световен шампион пред Скай Спортс F1.

Хамилтън обясни също така, че не се впечатлява особено от доминации.

„Не бях толкова впечатлен, когато Михаел [Шумахер] побеждаваше и по времето на Себастиан [Фетел], с Кими [Райконен] и победите на Фернандо. Просто в момента целият отбор на Ред Бул е един от най-силните. Точно сега дават абсолютно всичко от себе си. Колата им е невероятна, пилотите им вършат страхотна работа, както и механиците, стратезите – всички се справят великолепно“, добави Хамилтън.

Хамилтън завърши 17-ти петъчните свободни тренировки на пистата Монца, а Ръсел бе девети.

„Беше сравнително нормална петъчна програма за мен. Издръжливостта ни е добра. Изпълнихме каквото ни бе необходимо. Направихме различни тестове. Научихме много от днешните тренировки. Имаме доста работа, за да постигнем подобрение за събота, в което винаги успяваме“, коментира Хамилтън.

Ръсел сподели, че е истинско забавление да се адаптираш към характеристиките на Монца, която е напълно различна от пистата Зандвоорт в Нидерландия

„Усещането в болида бе сравнително прилично. Има обаче какво да подобрим, за да се справим по-силно с меките гуми. Темпото с много гориво изглежда добре, така че фокусът ни ще е да намерим повече скорост за квалификацията“, обясни Ръсел.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин определи петъка като „хаотичен ден“.

„Това отчасти се дължеше на червените знамена и отчасти на това, че колата ни не бе в желаната позиция в момента. И означава, че имаме работа тази вечер, за да оправим настройките за останалата част от уикенда. Темпото и в къси, и в дълги серии се нуждае от подобрение, ако искаме да сме конкурентоспособни“, каза Шовлин.