Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен за коментара на Волф: Глупости. Аз само карам възможно най-бързо. Не...

Верстапен за коментара на Волф: Глупости. Аз само карам възможно най-бързо. Не съм тук за признание

5621
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Подновяването на световния шампионат на Формула 1 през сезон 2023 след лятната ваканция на първенството започна с поредна победа на Ред Бул и Макс Верстапен и подновени коментари относно това дали нидерландецът и съотборникът му Серхио Перес са равнопоставени в екипа. Разликата на пистата Зандвоорт помежду им отново бе сериозна. В навечерието на уикенда в Монца Верстапен бе попитан как ще коментира казаното от Тото Волф на Зандвоорт. Шефът на Мерцедес в F1 нарече разликата между Макс и Перес „странна“.

„Макс съсипва всеки свой съотборник. Дали заради възможността да гради колата около себе си и тя е трудна за управление. Но е бърза, ако умееш да я управляваш и това води до подобна разлика“, каза Волф.

От the-race.com уточниха, че при задаването на въпроса към Верстапен цитатът не е бил представен съвсем точно. Такъв похват се използва по принцип, когато се търси сензационно заглавие.

„Това са глупости. Не е така. Аз само карам автомобила възможно най-бързо. Не съм там, за да казвам на момчетата да ми дават повече притискане, защото така ми харесва“, отговори Верстапен

„Само казвам да конструират най-бързата кола, аз ще я карам. Всяка година нещата са различни. Всеки болид е с малко по-различно поведение. Хората питат какъв ми е стилът на управление. Моят не е нещо особено. Адаптирам се към това, което трябва да правя, за да върви колата бързо. Не съм на пистата, за да се мъча да доказвам нещо. Излизам на трасето, за да върша максимално добра работа с това, с което разполагам“, продължи Верстапен.

„Освен това хората вероятно не знаят какво се случва с отбора. Колко трудно е да се справиш дори с добър автомобил и да печелиш като нас в момента всеки старт. Някои хора не могат да оценят, когато някой върши постоянно добра работа и нямам предвид само себе си, а целия отбор. Но аз съм тук, за да върша моя си дял. Не съм тук, за да признават хората какво правя“, каза още Верстапен.

По време на уикенда в Нидерландия Серхио Перес също каза, че отборът се старае да направи възможно най-бързия болид.

„Всеки пилот има различни изисквания и определени неща по колите, с които се чувства по-комфортно. И това важи за всички на грида. Според мен отборът се старае да създаде възможно най-бързия болид. Понякога развитието пасва повече на един стил, отколкото на друг. Просто така работят нещата“, обясни мексиканският пилот.