Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Втората половина от сезона може да е много по-трудна за нас

Хамилтън: Втората половина от сезона може да е много по-трудна за нас

2796
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън спечели 8 от 12-те надпревари в световния шампионат на Формула 1, проведени до лятната пауза в първенството за 2019 г. Съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас записа два успеха, а 7 от победите бяха двойни за тима. Петкратният световен шампион смята, че едно от най-силните качества на отбора му е постоянната работа. В същото време е твърдо решен да разбере проблемите, които сполетяха екипа му през някои уикенди, както и ситуациите, когато тимът от Бракли спечели заради грижи на съперници. Хамилтън дори очаква по-трудна втора половина на сезона за себе си и Мерцедес.

„След всичките ни успехи целият екип продължава да се труди изключително упорито. Осемте успеха през първата половина от сезона са изключително постижение. Не бива обаче да се забравя колко трудно се взимат победи в този спорт, дори да имаш предимство. Непрекъснато, всеки състезателен уикенд трябва да полагаш усилия. Ферари очевидно има добра кола, но тя като че ли не работи както трябва навсякъде. Не знам какви са промените при Ред Бул, но изглежда те са обърнали нещата. Двигателят им очевидно е с голям напредък, което е чудесно”, обясни англичанинът, цитиран от Моторспорт Уийк.

Хамилтън сподели още, че въпреки успехите нещо все още липсва и се пита как с тима са изпуснали отделни надпревари

„В някои стартове извадихме късмет – състезания, в които Ферари бяха по-бързи, но се случваше отборна или пилотска грешка, като в Баку или Бахрейн. Това само демонстрира, че всички карат на ръба и нищо не може да се приема за даденост. Трябва да продължаваш да работиш. Искрено вярвам, че втората половина от сезона може да е много, много по-трудна за нас, тъй като битката ще продължи. Със сигурност не сме перфектни. Има области, в които можем да постигнем подобрение.”

Лятото по принцип е сезонът, през който най-упорито се тиражират слухове за размествания на пилоти. Бъдещето на Хамилтън е част от разговорите в падока, въпреки че британецът има договор с Мерцедес и за следващата година. Самият пилот не дава признаци, че има намерение да се оттегля.

„В много други спортове виждам как хора, които съм гледал докато растях, прекратиха кариерите си. Аз самият съм сред по-възрастните пилоти във Формула 1. Да си на 34 е съвсем различно от това да си на 22. Наистина обаче не знам какво кара един атлет да сложи край в определен момент. Аз обичам да карам. Обожавам предизвикателството. Един ден и това ще свърши, но точно сега се чувствам фантастично. Така че нямам планове да прекратявам кариерата си в близко бъдеще.”