Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Второто място е отлично за нас

Хамилтън: Второто място е отлично за нас

46
0
Дженсън Бътън,Джесика Мичибата

Второто място в Гран при на Испания е отличен резултат за нас, заяви пилотът на Макларън Люис Хамилтън.

Британецът завърши само на 0.6 сек. зад победителя Себастиан Фетел с Ред Бул, като през целия си последен стинт натискаше световния шампион.

– Не смятам, че трябва да сме разочаровани (от пропуснатата победа). Целият екип свърши отлична работа и ни изведе до позиция, в която да се борим за крайния триумф. В началото пък успявахме да се движим с темпото на Ред Бул, макар че Фернандо (Алонсо) ги задържаше. Доволен съм, че успях да притисна Себ в края, но той беше изключително стабилен в бързите завои и минаваше много чисто в последната крива. Дадох всичко от себе си, а второто място е чудесно за нас, каза Хамилтън.

Неговият съотборник Дженсън Бътън допълни успеха на Макларън с третото си място в състезанието, което според предварителните очаквания трябваше да завърши с двойна победа за Ред Бул.

Англичанинът защити новите правила във Формула 1, които срещнаха критики заради прекаленото улесняване на изпреварванията в Гран при.

– Срещам се с различни хора на улицата или в магазините, които посрещат положително промените. За тях Китай е било най-хубавото състезание, която някога са гледали, а на второ място поставят Турция. Същото е, както през 80-те години на миналия век. В момента правим нещо хубаво и правилно и не трябва да сме негативно настроени срещу него, смята Бътън.