Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън вярва, че Макларън ще са наистина силни през втората половина от...

Хамилтън вярва, че Макларън ще са наистина силни през втората половина от сезона

21
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън вярва, че Макларън ще води сериозна битка за титлата във Формула 1 през втората половина на сезон 2012 г. Убедеността на световния шампион за 2008 г. идва от подобрената скорост на MP4-27 в Германия, където обаче той не успя да завърши. Съотборникът му Дженсън Бътън се класира втори на Хокенхайм и като цяло последните подобрения по автомобила бяха стъпка напред.

Имам причини да се чувствам уверен. Последните неща по колата ни донесоха темпото, което очаквахме – коментира Хамилтън. – Ситуацията този сезон не винаги се развиваше в наша полза, но понастоящем чувствам, че наистина обръщаме нещата. Направихме нужната крачка напред, стратегията ни е добра, а спиранията в бокса (въпреки проблемите в началото на сезона) сега са най-бързите в питлейна.

В екипа са доволни от прогреса и смятат, че са преодолели грижите си от началото на състезателната година.

Все още имаме някои грижи, точно като всеки друг отбор в пита, но момчетата наистина се справят. Сега чувстват, че са били ужасно бавни, ако приключат бокс за 3,1 секунди, тъй като това е средната продължителност за всички екипи. При това положение има 7-8 десети от секундата, които могат да загубят и въпреки това да са на ниво – обясни спортният директор Сам Майкъл.

Екипът ще има още нови компоненти този уикенд в Унгария и продължава непрекъснатото развитие на колите си. Надеждата е, че тенденцията на подобрение ще продължи и след лятната пауза, когато идват последните девет старта от тазгодишния календар.